Psiho Educațional Social

Contribuim la o lume mai echilibrată!

Speaker 1

Scurtu Lenche

CONSILIER DEZVOLTARE PERSONALĂ, TRAINER, COACH.


Cine sunt eu?

Un om cu bune si rele, cu experiente extrem de diverse, frumoase si dureroase deopotriva.

Viata profesionala si cea personala compun fractalul foarte complicat, care defineste tot ce stiu si pot sa ofer: cunostinte, deprinderi, viziuni,experiente.

Studiile mi le-am inceput in minunatul meu oras natal Brasovul, care ma defineste din toate punctele de vedere, prin ce reprezinta istorie, frumusete, culoare, diversitate etnica, toleranta, acceptarea valorilor si credintelor celorlalti oameni. Au urmat anii de facultate la Cluj la Universitatea Babes-Bolyai- Studii economice specializarea finante -contabilitate.

Anii urmatori au fost foarte grei, au insemnat cautarea propriei mele identitati si a ceea ce doream sa devin. Meseria de economist nu-mi placea si nu ma reprezenta. A fost alegerea parintilor mei, fortandu-ma pe un drum, care nu mi-a oferit nici o bucurie sau implinire.

La terminarea facultatii am fost repartizata la IRE (Intreprinderea de Retele Electrice), unde spiritul novator si tineretea mea nu m-au ajutat intr-un mediu anost, invechit si incarcerat in cutumele unui stil contabilicesc depasit. Asa ca dupa terminarea stagiaturii mi-am inceput cariera de profesor de specilaitate la liceul Economic din Sfantu Gheorghe. Aici s-a deschis o noua perspectiva a ceea ce inseamna sa oferi, sa impartasesti in munca cu copii , tinerii adolescenti, elevi de postliceala. Simt ca am reusit sa le ofer mai mult, decat niste cunostinte tehnice de contabilitate, fiind in toti cei zece ani petrecuti aici si diriginte.

O afacere nereusita a sotului meu m-a fortat sa schimb serviciul angajandu-ma la Bancpost, in vederea obtinerii unui job, care sa-mi ofere posibilitatea salvarii situatiei materiale a familiei mele.

Dupa cinci ani am fost chemata pe o pozitie foarte interesanta la BCR ca si manager de relatii cu clientii. Acest job a deschis o noua perspectiva in munca cu oamenii, avand posibilitatea sa prezint clientilor banca si produsele ei si sa le ofer consultanta in fiecare situatie aparuta.

Tot aici in 2007 a inceput marea aventura, cea de trainer care a durat, pana in 2013.

Din 2013 pana in 2019 a fost perioada profesionala, care pentru mine a insemnat cel mai mult, cea de coach. Am petrecut foarte multe ore cu colegii mei din managementul superior, ascultandu-i si cautand impreuna cu ei raspunsuri la problemele cu care se confruntau.

Toate cursurile pe care le-am tinut in calitate de trainer pe diverse teme: tehnici de vanzari, psihologia clientilor, coaching, comunicare, relatii inter-personale etc.,au fost intrepatrunse de acele pregatiri si specializari pe care le-am facut ca si persoana privata in materie de psihologie,teologie, igiena mentala (specializare pentru obtinerea careia lucrez acum). Experienta mea de viata cuprinde niste intamplari si aspecte cu totul si cu totul speciale si extrem de grele, care m-au modelat si au conturat acel om care sunt astazi.

Tot ce fac si gandesc indiferent ca sustin un curs, o sedinta de coaching, sau sedinte de dezvoltare personala sunt bazte pe viziunea mea despre lume si viata, in care forta suprema este binele si lumina lui Dumnezeu.